Eurest Services
 

Corona-
proof
ventilatie

wie zijn wij

facilitair management | Eurest Services

Eurest Services


live our promise

Coronaproof ventilatiesysteem EurestServices.nl

Is jouw ventilatiesysteem al coronaproof?

Nu inmiddels duidelijk is geworden dat het coronavirus ook kan worden verspreid via heel kleine druppels, de zogenaamde aerosolen, is er steeds meer aandacht voor de ventilatie in gebouwen en bedrijfspanden. Het is noodzakelijk om in binnenruimtes een coronaproof ventilatiesysteem te waarborgen om zo het risico op verspreiding van virussen te beperken.

Coronaproof ventilatiesysteem: ventileren tegen corona doe je zo

De experts van Eurest Services zijn gespecialiseerd in de luchtkwaliteit in binnenruimten en kunnen jou geheel vrijblijvend adviseren over de juiste stappen voor een ideaal binnenklimaat. Hoe groot of klein je pand ook is.

Een coronaproof ventilatiesysteem is vooral belangrijk op plekken waar veel mensen bij elkaar komen, zoals in het bedrijfsrestaurant of op kantoor. Als je op deze plekken zeker wil zijn van de juiste luchtverversing, is een gedegen mechanisch ventilatiesysteem geen overbodige luxe. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en het aantal aanwezige personen bieden wij een op maat gemaakte oplossing voor een coronaproof ventilatiesysteem. Daarnaast zorgen wij ook voor het periodieke onderhoud en dieptereiniging.

Volstaat natuurlijke ventilatie ook tegen virussen zoals corona?

Een veelgehoorde vraag voor onze experts. Helaas is een raampje openzetten in grotere ruimtes waar veel mensen samenkomen niet afdoende. Belangrijk is dat je de vervuilde binnenlucht op gecontroleerde manier naar buiten vervoert en schone buitenlucht binnen krijgt. Helaas is een airco alleen hiervoor niet geschikt. Hoewel de luchtstromen van een airco er wel voor zorgen dat de concentratie van potentiële virusdeeltjes wordt verdund, wordt de lucht verder alleen maar rond gepompt, terwijl virusdeeltjes niet actief uit de lucht worden gefilterd. Hierdoor ontstaat er een opeenhoping van virusdeeltjes binnen jouw pand dat risico’s voor de volksgezondheid met zich meebrengt.

Laat jouw ventilatiesysteem controleren!

Ben jij benieuwd of het ventilatiesysteem in jouw bedrijfspand coronaproof is en voldoet aan alle eisen? Vraag onze controle van uw ventilatiesysteem aan. Onze adviseurs komen zo snel mogelijk bij je langs en testen de luchtverversing met speciale apparatuur. Op die manier krijg je een goede indicatie van hoe virusbestendig het ventilatiesysteem in jouw gebouw is. Uiteraard adviseren onze experts je graag over de mogelijkheden.