Eurest Services
 

Reinigen van

lucht-
kanalen

wie zijn wij

facilitair management | Eurest Services

Eurest Services


live our promise

Het grondig reinigen van luchtkanalen in tijden van corona

Het regelmatig laten reinigen van luchtkanalen is ontzettend belangrijk. Juist in deze tijden! Als aanvulling op alle maatregelen die Eurest Services tegenwoordig proactief neemt om jou te helpen werknemers en bezoekers op de werkplek te beschermen, is het reinigen van luchtkanalen een onmisbare bijdrage aan een Healthy Building en coronaproof gebouw. Naast een adviserende rol, inspecteren, onderhouden en reinigen de vakspecialisten van Eurest Services verschillende soorten luchtkanalen, van ventilatiesystemen en heteluchtverwarmingen tot WTW-units. Hierdoor blijft de lucht in je bedrijfspand altijd schoon en fris en krijgen bacteriën, schimmels en virussen geen kans.

Het belang van goede ventilatie en het grondig reinigen van luchtkanalen

Een goede ventilatie is noodzakelijk om binnenlucht te verversen met buitenlucht en draagt bij aan een prettig en gezond binnenklimaat. Na verloop van tijd zullen vuildeeltjes door de luchtstroom in ventilatiesystemen zich aan de binnenwand van luchtkanalen gaan hechten. Door luchtkanalen tijdig te reinigen wordt voorkomen dat deze gezondheidsklachten of brandgevaar opleveren.

Op dit moment is nog niet helemaal glashelder in hoeverre een aerogene verspreiding een relevante rol speelt bij de verspreiding van het COVID-19-virus. En hoewel er voor bedrijfsgebouwen, inclusief binnensportlocaties nog geen aanvullende maatregelen vereist zijn, is het wel van belang om deskundig na te gaan of ruimtes die nu voor bepaalde activiteiten worden gebruikt (denk hierbij aan o.a. sportscholen en vergaderruimtes), hiervoor ook oorspronkelijk bedoeld waren en uitgerust zijn met het juiste ventilatiesysteem.

Zo is het voor horeca, bedrijfscatering of bedrijfsrestaurants een eis van vele verzekeringsmaatschappijen dat de gehele afzuiginstallatie, van afzuigkap en luchtkanalen tot afzuigmotoren, jaarlijks wordt geïnspecteerd en, indien nodig, gereinigd om brandgevaar in keukens te voorkomen.

Hoe vaak dien ik mijn luchtkanalen te laten reinigen?

Luchtkanalen laten inspecteren, onderhouden en, indien nodig, laten reinigen doe je idealiter elk jaar.

Hoe kan ik het beste mijn luchtkanalen laten reinigen?

Het reinigen van luchtkanalen laat je het best over aan een vakspecialist! De vakspecialisten van Eurest Services bieden jou een ontzorgende hand bij het reinigen van luchtkanalen en werken volgens een gedetailleerd stappenplan, zodat jij niet alleen een effectieve en grondige reiniging ontvangt, maar ook met een vertrouwd gevoel medewerkers en klanten kunt blijven ontvangen.

•    Stap 1. Het in kaart brengen van alle ventilatiesystemen, roosters, afzuigingen en kanalen in jouw pand
•    Stap 2. Het op locatie beoordelen van de huidige situatie ten aanzien van vervuilde luchtkanalen
•    Stap 3. Het bespreken van de bevindingen tijdens stap 2
•    Stap 4. Wij brengen een aantrekkelijke offerte voor jou uit
•    Stap 5. Wij reinigen alle luchtkanalen zodanig dat je kunt vertrouwen op een goede en gezonde toestroom van buitenlucht en afvoer van binnenlucht
•    Stap 6. Daarnaast bieden wij advies ten aanzien van het onderhoud van alle luchtkanalen in jouw pand. Zo kun je er altijd gerust op zijn dat je medewerkers werkzaam zijn in een omgeving met gezonde en schone lucht
•    Stap 7. Tot slot plannen we een eventuele vervolgafspraak

Wil jij meer weten over het reinigen van luchtkanalen of wat Eurest Services verder voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of telefonisch via +31 (0)20 5643 700.